Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Σώστε το Munting Nayon

Το ΚΑΣΑΠΙ είναι μια οργάνωση Φιλιππινέζων μεταναστών εργατών στην Ελλάδα. Μια από τις δραστηριότητές μας είναι η λειτουργία του ολοήμερου κέντρου φροντίδας για μικρά παιδιά, Munting Nayon (Μικρό Χωριό), που ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία αυτοβοήθειας το 1994. Παρά τους περιορισμένους πόρους και πολλά εμπόδια, καταφέραμε να υλοποιήσουμε και να συνεχίσουμε αυτή την υπηρεσία για τους μετανάστες όλων των εθνών, μέχρι σήμερα.

Πρόσφατα, πληροφορηθήκαμε ότι το διώροφο κτίριο, που χρησιμοποιούμε για το Munting Nayon, δεν πληρεί τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το νόμο για τους παιδικούς σταθμούς. Aν το Munting Nayon κλείσει, πού θα πηγαίνουν τα παιδιά τους οι μητέρες; Οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί ζητούν υψηλά δίδακτρα και οι δημόσιοι παιδικοί σταθμοί δεν λειτουργούν πέρα από ορισμένες ώρες. Τα παιδιά θα κλειστούν στα διαμερίσματά τους γιατί οι γονείς τους αναγκάζονται να δουλέψουν πολλές ώρες για να επιβιώσουν.

Εμείς ζητάμε βοήθεια, επειδή θέλουμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε ένα δεύτερο σπίτι για τα παιδιά. Για να το πετύχουμε αυτό, θα πρέπει να κάνουμε επισκευές στο τωρινό κτήριο, με κόστος πάνω από 180,000 ευρώ.
Γιατί το Munting Nayon πρέπει να εξακολουθήσει να υπάρχει

1. Το Munting Nayon καλύπτει μια ζωτική ανάγκη των μεταναστών όλων των εθνών για την νηπιακή εκπαίδευση των παιδιών τους προσφέροντάς τους ένα ασφαλές, δημιουργικό περιβάλλον.

2. Το Munting Nayon είναι το μοναδικό καθημερινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά που οργανώνεται από μετανάστες και έχει μεγάλη σημασία στην προσπάθεια τους να ενδυναμωθούν.

3. Παρέχει στα παιδιά ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπου συνειδητοποιούν ότι αποτελούν μέρος ενός πολυ-φυλετικού κόσμου, μαθαίνοντας να αποδέχονται και να σέβονται τις πολυ-φυλετικές διαφορές τους.

4. Το ωράριο λειτουργίας του Munting Nayon είναι προσαρμοσμένο στα μακρά ωράρια εργασίας των γονιών.

5. Τα περισσότερα των παιδιών που έχουν φοιτήσει στο Munting Nayon παρακολουθούν, τώρα, ελληνικά σχολεία και έχουν προσαρμοστεί ως τώρα ικανοποιητικά.

Πηγή,περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε:
http://www.kasapi.gr/

Δείτε και το βίντεο: http://www.kasapi.gr/05/save-munting-nayon-episode-i/

Δεν υπάρχουν σχόλια: