Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009

ΝΑΥΤΙΛΟΣ

- βράχο διπλό κουβάλα!
- παίρνω διπλό, παίρνω τριπλό,
μένα με λένε Αντώνη
κι αν είσαι άντρας έλα εδώ
στο μαρμαρένιο Αλώνι......

Μαουτχάουζεν
Ιάκωβος Καμπανέλλης


Εξήντα χρόνια τώρα οι Παλαιστίνιοι αντιστέκονται.
Εξ όσων γνωρίζω δεν νομίζω να υπάρχει ανάλογο ιστορικό προηγούμενο στον 2οό αιώνα πλην ίσως των Κούρδων (με τις διαφορές αλλά και τις ομοιότητες που παρουσιάζουν τα δύο αυτά προβλήματα).
Το Ισραήλ όλα αυτά τα 60 χρόνια επίσης όλο και μεγαλώνει εξοστρακίζοντας, εξορίζοντας και δολοφονώντας συστηματικώς τους Παλαιστινίους. Μια ματιά στον χάρτη της ιστορικής Παλαιστίνης αρκεί για να επιβεβαιώσει της τραγωδίας το αληθές -η δημογραφική ανατροπή που έχουν επιτύχει οι Ισραηλινοί συνιστά γενοκτονία για τους Παλαιστινίους. Ούτε για αυτό υπάρχει ιστορικό προηγούμενο εκτός απ' τον εκτουρκισμό της Μικρασίας που πέτυχε ο Κεμαλισμός εις βάρος των Αρμενίων, των Ελλήνων, των Κούρδων κι άλλων λαών της Ανατολίας, καθώς κι εκτός από το Ολοκαύτωμα που έστησαν οι ναζί εναντίον Εβραίων, Σλαύων, Αθιγγάνων, ομοφυλόφιλων και πάσης φύσεως και φυλής δημοκρατικών Ευρωπαίων.
Οσο για τη Δύση, η ενοχή της είναι τέλεια.Οταν γεννιόταν το κράτος του Ισραήλ, πέθαινε και η αποικιοκρατία -πλην υπολειμμάτων η Βρετανία και η Γαλλία έχαναν και τις τελευταίες τους υπερπόντιες κτήσεις, μεγάλες και μικρές, απ' τις Ινδίες έως την Αφρική.
Τι προσπαθούσε να «μάθει» η αποικιοκρατία, τότε στις δόξες της, στους ιθαγενείς; Πώς να γίνουν «άνθρωποι».
Πώς να αποκτήσουν διοίκηση, σχολεία, καλούς τρόπους και κυρίως εργασιακό ήθος -ει δυνατόν καλβινιστικό. Για τον ευγενικό αυτό σκοπό οι Βέλγοι έκοβαν έως πριν 60 μόλις χρόνια τα χέρια όσων Κογκολέζων έδειχναν κάπως οκνηροί στο μάζεμα του καουτσούκ!
Το ίδιο οι Βρετανοί, δολοφονούσαν πάσης φύσεως και φυλής άτομα που δεν έδειχναν τον πρέποντα ενθουσιασμό για το ράγκμπυ.
Οπως και να 'χει παρά τις ορισμένες επιμέρους δυσκολίες όπως το απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική, η Δύση κατάφερε να διδάξει στους ιθαγενείς τι εστί δημοκρατία έστω κι αν οι τελευταίοι με τη χοντροκεφαλιά τους μάθαιναν δύσκολα αναγκάζοντας συχνά τους «δασκάλους» τους σε στρατιωτικές επεμβάσεις όπως των Αγγλογάλλων στο Σουέζ στα μέσα της δεκαετίας του '50 ή όπως αλλού εκλήθησαν οι αλεξιπτωτιστές να διδάξουν τι εστί δημοκρατία, διαφήμιση, Βίβλος και επιτόκια...........
Διακόσια-εκατό χρόνια μετά την εποχή όπου η αποικιοκρατία ήταν στις δόξες της κι εξήντα-σάραντα-τριάντα χρόνια μετά τα στερνά της η νέα αποικιοκρατία προσπαθεί να διδάξει στους απανταχού της Γης ιθαγενείς ακριβώς τα ίδια: δημοκρατία.
Αρκεί οι Σέρβοι να μην εκλέγουν δημοκρατικά τον Μιλόσεβιτς, αρκεί οι Παλαιστίνιοι να μην εκλέγουν δημοκρατικά τη Χαμάς, διότι τότε οι εκάστοτε Βέλγοι κι άπαντες οι ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα Δυτικοί είναι υποχρεωμένοι να κόψουν χέρια, να κάψουν χωριά και να πρ0καλέσουν απάνθρωπες ανθρωπιστικές κρίσεις, ώσπου οι χοντροκέφαλοι ιθαγενείς να βάλουν μυαλό -έστω και στα ανατιναγμένα κεφάλια τους.
Η Λωρίδα της Γάζας ήταν αποκλεισμένη. Πείνα, εξαθλίωση, θάνατος. Και τόλμησαν οι αναιδείς να ρίξουν ρουκέτες.
Εχει άδικο τώρα το Τέταρτο Υποράιχ να τους κάνει Δίστομο, Καλάβρυτα, Γκέτο της Βαρσοβίας.Οπως μπούκαραν οι ναζί στο Γκέτο της Βαρσοβίας προς το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και δεν άφησαν λίθον επί λίθου, έτσι τώρα έχει μπουκάρει το Ισραήλ στη Γάζα δημιουργώντας νέα τετελεσμένα καθώς πηγαίνει τους πάντες από τετέλεσται σε τετέλεσται.
Το Ισραήλ στον απελπισμένον αυτόν αγώνα του (διότι απλώς χρόνο αγοράζει χύνοντας όλο αυτό το αίμα) μάχεται με όλα τα μέσα -άλλωστε ο δυτικός τρόπος πολέμου είναι πάντοτε ολοκληρωτικός. Εκτός από τις λόγχες έχει επιστρατεύσει τις αργυρές λόγχες (τα λεφτά και την επιρροή που τα λεφτά ασκούν παγκοσμίως, από τις ΗΠΑ έως το Πεκίνο) καθώς και τις πουλημένες πέννες.
Καθόλου παράξενο που ο κ. Αμος Οζ και η κυρία Τζίπι Λίβνι, υπουργός Εξωτερικών του Υποράιχ, λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα! «Το Ισραήλ δεν βομβαρδίζει γυναίκες και παιδιά (σ.σ.: εκτός απ' τα 17 που δολοφονήθηκαν μόλις χθες). Αυτό το κάνει η Χαμάς. Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς και στρατιωτικούς στόχους»! Αμος Οζ βεβαίως. «Δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα»! Τζίπι Λίβνι, υπουργός Εξωτερικών. Και για όποιον (ακόμα κάνει ότι) δεν κατάλαβε: «Δεν θα δικαιολογήσω αυτό που έκανε η Χαμάς, θα πω μάλιστα ότι αυτή έχει την ευθύνη γι' αυτό που συμβαίνει σήμερα», πάλι ο κ. Αμος Οζ. Κατά τα άλλα «αριστερός»
όπως ορισμένοι καθ' ημάς συστηματικοί παλιάνθρωποι, οι οποίοι επίσης δηλώνουν «αριστεροί» συκοφαντώντας ταυτοχρόνως, όσους καταγγέλλουν το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, ως αντισημίτες, αντιαμερικανούς κι άλλες τέτοιες αθλιότητες.
Θα το ξαναπούμε: έχουν τα λόγια τους βουτηγμένα στο αίμα το οποίον εκτός απ' τη Γάζα συνεχίζει να ρέει στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν κι όπου αλλού φύεται (μαζί με το όπιο) η δημοκρατία των τραστ. Διότι τα λόγια ανοίγουν τον δρόμο για τις βόμβες. Οπως τα χημικά όπλα που (δεν) είχε ο Σαντάμ Χουσεΐν κι άλλα ων ουκ έστιν αριθμός...
Ουδείς απ' όσους κατά καιρούς δηλώνουν ότι «είμαστε όλοι Αμερικανοί» ψιθύρισε τώρα ότι «είμαστε όλοι σκοτωμένοι Παλαιστίνιοι» -ουδείς ξεδιάντροπος...
Η αναθέρμανση του πολέμου στη μαρτυρική Παλαιστίνη θα αποτελέσει με τη σειρά της αιτία ενός νέου πολέμου στην ίδια ή την ευρύτερη περιοχή -και, ο θάνατος πιθανόν της δημοκρατίας στην ίδια τη Δύση δεν θα είναι καθόλου άσχετος με τον θάνατο που τώρα σκορπάει η ίδια εναντίον των απανταχού της Γης ιθαγενών...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 5.Ι.2009 stathis@enet.gr
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 05/01/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια: