Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Cannibalism

Πριν λίγες μέρες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ζητούσαν με επιστολή τους την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών διαβίωσης των μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο στα τμήματα συνοριακής φύλαξης του Έβρου. Γυναικών, ανδρών και παιδιών.

Ο πρωθυπουργός, βέβαια, έχει εκφράσει προ πολλού την άποψη του επί του θέματος.

Σκίτσο του Γιάννη Καλαϊτζή, Ελευθεροτυπία 9/1/2011

Κάθε μέρα σχεδόν περνάω από τα Προπύλαια. Και κάθε μέρα αντικρύζω τους ίδιους ανθρώπους, στις ίδιες θέσεις, με το ίδιο αίτημα.
Μιλάω για τους αφγανούς πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει εδώ και μήνες στα Προπύλαια, ζητώντας το πολιτικό άσυλο που τους στερούν και τη ζωή που τους έχουν κλέψει.
Τους είδα καθισμένους στη σειρά, τον ένα δίπλα στον άλλο, με τα στόματά τους ραμμένα.
Σήμερα έκλεισαν 28 ημέρες σε απεργεία πείνας.


Σήμερα ξεκίνησε και η απεργεία πείνας 300 μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, και ζητούν τη νομιμοποίησή τους για να ζήσουν μια ζώη με αξιοπρέπεια.


Ήδη βουλευτές και υπουργοί, ΜΜΕ, καθηγητές και κοσμητείες, τους κήρυξαν τον πόλεμο, έτοιμοι να τους κατασπαράξουν.


Salvador Dali - Cannibalism in Autumn

Κανιβαλισμός.



Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Άνθιμος, ο Απαισιότατος

Ασκώντας, όπως άλλωστε του πρέπει, για ακόμα μια φορά τα πολιτικά του καθήκοντα, ο μητροπολίτης Άνθιμος τάχθηκε, λέει, υπέρ του τείχους στον Έβρο, στο προχθεσινό του κήρυγμα προς τα προβατ.., ουπς, προς το ποίμνιό του ήθελα να πω, κάνοντας μάλιστα και υποδείξεις για την επέκταση του, διότι σου λέει είναι πολύ μικρό και θα καταφέρουν να τρυπώσουν οι έξω από δω δαιμόνιοι αλλοδαποί και να καταστρέψουν την ένδοξη χώρα μας.

Διακρίνονται από αριστερά, ο δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Στυλιανός Παττακός και σε πρώτο πλάνο ο Άνθιμος και πίσω δεξιά του ο Χριστόδουλος. (ΑΡΧΕΙΟ Κ. ΜΕΓΑΛΟΚΟΝΟΜΟΥ)

Πηγή φωτογραφίας:http://roides.wordpress.com/2010/11/05/5nov10b/