Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Σινεμά και συνειρμός

Χθές το βράδυ είδα την ταινία ''Ένας άνδρας μόνος'',σε σκηνοθεσία Τομ Φόρντ.Ήθελα εδώ και πολύ καιρό να δω τη συγκεκριμένη ταινία-και ήθελα να τη δω στο σινεμά.
Με φόντο τις ημέρες που ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος του πυρηνικού ολέθρου (1962 - Κρίση των πυραύλων στην Κούβα),ένας μεσήλικας καθηγητής κολεγίου, έρχεται αντιμέτωπος με το προσωπικό του δράμα. Έχει μόλις χάσει σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον επί 16 χρόνια σύντροφό του.Θρηνεί το χαμό του εραστή του,αναπολεί το παρελθόν,ψάχνει να βρεί ένα νόημα στη ζωή του και τελικά αποφασίζει να αυτοκτονήσει.
Μοναξιά.Αποξένωση.Απώλεια.Πραγματικά,ένας άνδρας-ή ένας άνθρωπος,πέραν του φύλου-μόνος.
Πολυ ωραία ταινία,γοητευτική και λυρική και καθόλου μελοδραματική.Πολύ καλή η σκηνοθεσία του Τομ Φόρντ,εξαιρετική η φωτογραφία,η μουσική (των Abel Korzeniowski και Shigeru Umebayashi) και η Τζούλιαν Μούρ στο ρόλο της φίλης του πρωταγωνιστή.
Και last but not least,καταπληκτικός ο Κόλιν Φέρθ στο ρόλο του καθηγητή,με μια ερμηνεία τόσο εσωτερική,η οποία τιμήθηκε με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στην Βενετία-και δεν πήρε το Όσκαρ,το οποίο συχνά πυκνά πηγαίνει σε λάθος χέρια.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.asingleman-movie.com/


Υ.Γ.:Από μικρή δεν τα πήγαινα καλά με τα γυαλιά ηλίου,γιατί κρύβουν τα μάτια,τα δικά μου και των άλλων.Tα πρώτα και μοναδικά γυαλιά ηλίου που φόρεσα-και φοράω ακόμα-σχεδιάστηκαν από τον Τομ Φόρντ.Συνειρμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: